Liposuctie sau lipoaspiratie

Remodeleaza-ti trupul prin lipoaspiratie!

Lipoaspiratia este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute metode de remodelare a trupului. Numeroase persoane apeleaza la o operatie estetica de acest tip, tocmai pentru ca ea poate face minuni si anume poate elimina grasimea de pe zonele cele mai vizibile si anume: coapse, solduri, fese, abdomen, gambe, genunchi si partea superioara a bratelor.

Lipoaspiratia nu trebuie insa considerata o metoda  slabire. Liposculptura iti este recomandata daca ai depozite de grasime in anumite zone ale corpului, aceasta problema neputand fi solutionata prin diete si exercitii fizice.

Nu este indicat sa apelezi la procedeul de lipoaspiratie daca ai avut operatii recente, daca suferi de probleme circulatorii in aria interesata sau daca suferi de afectiuni cardiace sau pulmonare grave, precum si daca ai fost diagnosticata cu boli autoimune sau afectiuni ce sunt caracterizate de sangerari.

Cum se realizeaza lipoaspiratia?

Lipoaspiratia implica infiltrarea zonelor vizate cu solutie speciala, urmata de introducerea unei canule speciale, prin incizii de 3-4 mm. Capatul opus al canulei este atasat la un sistem de aspiratie (vacuum). Chirurgul manipuleaza canula la nivelul stratului profund de grasime, spargind grasimea si apoi aspirand-o.

In functie de aria care trebuie expirata, de cantitatea de grasime precum si de metoda de liposuctie utilizata, interventia poate dura intre o jumatate de ora si cateva ore. In general, interventia se desfasoara pe parcursul a 1-2 ore.

Dupa ce ti-ai facut o operatie de lipoaspiratie vei purta vestminte compresiv-elastice, in primele saptamani postoperator, pentru a reduce sangerarea si umflarea si pentru a ajuta tesuturile sa se vindece correct.

Zona aspirata va fi umflata, va prezenta vanatai mai ales, in primele zile . Temporar pot aparea senzatie de amorteala, greutate datorita edemului, sau o lipsa sau diminuare a sensibilitatii in zonele tratate. Toate aceste senzatii sunt insa tranzitorii si dispar dupa cateva zile daca pacientul respecta indicatiile medicului de repaus si purtare a vestmintelor compresiv-elastice.

Vindecarea este un proces gradual. Vei putea sa incepi sa mergi dupa chiar in prima sau a 2-a zi postoperator, in functie de zona liposuctionata sau de interventiile asociate. Firele de sutura se vor indeparta dupa 5-10 zile. Incetul cu incetul vei putea sa-ti reiei intai activitatile cotidiene usoare, apoi cele mai grele. In general convalescenta variaza de la 3-4 zile la 2 saptamani in functie de tipul de interventie utilizata, de zona/ele aspirate, de organism, de cantitatea de grasime extrasa. In general, pacientii se reintorc la serviciu la 1- 2 saptamani postoperator.

Nu-ti face griji In privinta cicatricilor postoperatorii. Ele sunt mici (3-4 mm) si plasate strategic pentru a fi ascunse, nepunand probleme de ordin estetic.

Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie
Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie

Dr. Cristian Nitescu

mobil +40 722.789.792


Va recomand sa urmariti si site-urile de mai jos:

DrNitescu.ro
Operatie estetica
Implanturi mamare
Lipoabsorbtie / Lipoaspiratie
Rinoplastie
Remodelare sani
Ridicare sani
Blog operatie estetica
Sanatatea TV