Interventii chirurgie estetica

lista cu interventiile chirurgicale prestate


CHIRURGIA ESTETICA A FETEI

Lifting facial, cervical, frontal, al sprancenelor, remodelarea fetei prin lipoaspiratie

Este interventia estetica care a beneficiat de cele mai multe progrese in ultimii ani.

Are ca efect intinderea, indepartarea sau ameliorarea aspectului de fata "lasata"; interventia reda fetei "un aspect placut", aduce o "improspatare" chipului. In ce priveste ridurile, liftingul nu obtine decat atenuarea, uneori spectaculoasa, a acestora, dar niciodata disparitia completa.

Lungimea cicatricei si amploarea sa pot varia in functie de actul chirurgical ce trebuie efectuat.

Blefaroplastia cu/fara laser (chirurgia estetica a pleoapelor)si ridicarea de sprancene

Pozitia centrala a pleoapelor in cadrul fetei face imposibila "ascunderea" efectelor imbatranirii la acest nivel. Blefaroplastia este interventia care in mod magin indeparteaza: excesul de piele, "pungi" sub ochi, aspctul de sprancene cazute, privirea obosita etc, redand tinerete si luminozitate la nivelul ochilor.

Pleoapele se pot opera fie separat, adica doar cele superioare sau inferioare, dar si concomitent, daca este cazul, iar aceasta interventie poate fi asociata pentru rezultate si mai bune cu ridicarea de sprancene.

Cicatricile sunt aproape invizibile la un interval scurt de timp: cateva saptamani.

Rezultatul este stabil o perioada lunga de timp.

Rinoplastia

Corectia estetica a nasului

Operatie estetica a nasului, rinocorectia sau rinoplastia, este una dintre cele mai solicitate interventii de chirurgie estetica, dupa implantul mamar fiind "necesara" atat la femei cat si la barbati.

Este o interventie chirurgicala laborioasa, nasul fiind o structura complexa, alcatuita din elemente anatomice multiple (cartilaj, os, tesut moale, grasime, tegument, mucoasa) si variind ca si anatomie de la individ la individ.

Nu exista un model ideal de "frumusete"nazala, dar corectia chirurgicala trebuie sa tina cont nu numai de aspectul initial al nasului, ci si de ansamblul fetei (ochi, gura, menton, frunte), astfel ca rolul chirurgului plastician este sa decida ce modificari trebuie realizate, ce forma si dimensiuni se incadreaza perfect in trasaturile faciale ale individului, astfel ca rezultatul sa fie unul armonios, fara aspectul de fals, “operat”. De asemenea, in numeroase cazuri aceasta interventie are dublu scop: functional si estetic, astfel ca trebuie corectate si imperfectiunile de anatomie interna a cailor nazale, ce pot produce dificultati respiratorii.

Tehnicile folosite permit adaptarea interventiilor chirurgicale la fiecare caz in parte, fara cicatrici vizibile.

Reconstructia nasului

Este indicata in situatii in care, posttraumatic, sau dupa tumori benigne ori maligne, dupa arsuri grave sau in caz de malformatii ale nasului, trebuie refacuta anatomia si uneori chiar si functionalitatea acestui "organ" important situat in centrul fetei.

Exista o multitudine de operatii utilizate de chirurgul plastician pentru reconstructia nasului si, in ultima instanta, pentru corectarea aspectului estetic al acestuia.

Gama interventiilor merge de la operatii intr-un singur timp operator cu vindecari imediate in cateva saptamani, pana la operatii seriate, necesare pentru o reconstructie mai complexa a nasului, cu rezultat final vizibil dupa cateva luni sau chiar ani.

Otoplastia

Urechi decolate ("clapauge")

Reprezinta o situatie inestetica destul de frecventa, care se poate corecta relativ usor.

Nu exista urechi decolate standard, ci o mare varietate de deformari si variatii ale dimensiunii si formei pavilionului articular, si deci,  implicit, o mare varietate de tehnici chirurgicale de corectare.

Rezultatul unei astfel de operatii este relativ rapid (cca 10 zile) si stabil in timp.

Cicatricea este ascunsa din start in spatele urechii, deci este practic invizibila.

Malformatii auriculare

Malformatiile auriculare sunt de diverse categorii si sunt mai simple sau mai complexe, in functie de gradul de afectare anatomo-fiziologica al pavilionului auricular si, in unele cazuri, ale conductului auditiv extern.

Ele pot merge de la absenta lobulilor auriculari pana la absenta intregului pavilion auricular -> anotie.

Reconstructia pavilionului auricular este o interventie de chirurgie  plastica de un inalt grad de dificultate, efectuata in mai multi timpi operatori si cu rezultate mai bune sau mai putin bune in functie de maiestria chirurgului.

Malformatiile auriculare trebuie operate in copilarie, ideal in perioada prescolara (chiar daca este nevoie de interventii de retus mai tarziu), avand in vedere impactul psihosocial a unei astfel de malformatii asupra copilului ce incearca sa se integreze intr-o colectivitate (gradinita, scoala).

Implant de barbie

Poate fi necesar in combinatie cu rinoplastia sau independent de aceasta in cazurile unor pacienti cu barbie prea mica in dimensiuni, atat contur pe imaginea de fata cat si proiectie pe imaginea de profil, ce da un aspect nedefinit al ½ inferioare a figurii si creeaza o imagine nearmonioasa.

Se utilizeaza, dupa masuratori prealabile la consultatie, un implant de silicon de marime variabila, foarte bine tolerat.

Reducerea "proiectiei" barbiei

O proiectie exagerata a mentonului, numita PROGNATISM, poate da inconveniente de ordin estetic ce sunt remediate printr-o interventie de repozitionare a mandibulei sau micsorare a proiectiei mentoniere. De asemenea se pot efectua modificari ale formei si reducerea dimensiunilor unei barbii prea mari raportate la restul fetei sau patrate, prea ascutite, etc.

Interventia se efectueaza prin incizie in interiorul vestibulului bucal, fara cicatrice externa.

Implanturi faciale utilizate pentru remodelarea fetei

Implant de obraz

Exista numeroase persoane a caror structura osoasa faciala nu este bine definite, acest lucru creand impresia de fata rotunda. Acest lucru se poate ameliora prin insertia unui implant  la nivelul pometilor, in cazuri ca:

 - atrofia congenitala a "pometilor obrajilor",

 - traumatisme cu infundari osoase,

 - boli cu determinism osos: cancere, etc.

Este o operatie relativ simpla, de o mare acuratete tehnica, dar cu rezultate uneori spectaculoase.

Cicatricile sunt minime si situate pe conturul anterior al urechii, ca in cazul liftingurilor faciale.

Chirurgia alopeciei (cheliei)

Transplant de par

Calvitia (chelia) masculina este o problema frecvent intalnita si generatoare de complexe.

In functie de intinderea cheliei si de constatrile obtinute in urma consultatiei initiale a pacientului, se pot realiza sedinte seriate de transplant de par autolog (propriu). Se va recolta o fasie de 10-12 cm lungime/ 1-2 cm latime din zona occipital, lucru ce nu produce distorsiuni estetice ale zonei donatoare. Apoi aceasta fasie va fi impartita microchirurgical in grefe mici de 1, 2, sau 3 fire de par ce se vor implanta in zona afectata de calvitie. De obicei, pentru rezultate bune se vor efectua pana la 4 megasedinte de implant de par, deoarece, exact ca in cazul tuturor grefelor nu toate vor fi viabile, procentul variind de la organism la organism in functie de factori hormonali, varsta, circulatie la nivelul scalpului precum si alte boli asociate.

 Expandare-excizie

In chirurgia alopeciei, in cazurile in care zona de calvitie este pe o suprafata relativ extinsa, transplantul de par este o interventie greu realizabila, din lipsa zonei donatoare.

In aceste cazuri se poate utiliza cu succes tehnica de expandare - excizie, care consta in doi timpi operatori: primul de introducere sub pielea scalpului (pielea cu par) a unui expander cu volum mare, urmata la circa doua luni de extragerea acestui expander (ce a fost umflat in acest timp) cu excizia concomitenta a zonei de alopecie si acoperirea acesteia cu zona expandata ce are fire de par.

"Intinerirea" fetei

Peeling chimic

Mezoterapie

Laser resurfacing

Dermabrazie

Este una din procedurile chirurgicale estetice, actionand la nivelul unor riduri sau "dungi" cutanate. Zonele fetei ce pot beneficia de o astfel de interventie sunt:

- ridurile periorale, mai ales ale buzei superioare;

- ridurile fruntii

- uneori, ridurile ce formeaza "laba gastii",

- in unele cazuri ridurile nazo-labiale.

Se mai poate utiliza si pentru leziuni de tip acnee sau in cazul unor cicatrici vicioase.

Pot fi necesare mai multe sedinte de dermabrazie pentru obtinerea unor rezultate bune.

Augmentarea (marirea) buzelor

Este o interventie din ce in ce mai solicitata de catre femei. Se realizeaza in ambulator (pacienta pleaca acasa), sub anestezie locala si are un impact comparabil cu operatia de implant labial, dar durata difera. Astfel substantele au un efect de 6luni-1an, implantul fiind o solutie permanenta. La consultatie se stabileste impreuna cu chirurgul tipul de substanta ce va fi injectata si evident, cantitatea necesara.

"Stergerea" ridurilor

Toxina botulinica

"Filling" (umplere)

Se utilizeaza injectii cu diferite substante de tipul acidului hialuronic, poliamidelor, etc. pentru retusarea sau chiar stergerea unor riduri de la nivelul fetei.

Exista "substante" injectabile pentru ridurile profunde (de expresie) care sunt lent resorbabile sau neresorbabile - ex. santurile nazo-geniene, mento-labiale, etc; sunt insa si "substante" pentru umplerea unor riduri superficiale care sunt resorbabile, mai mult sau mai putin lent, cu necesitatea de a le "reumple" la intervale diferite (4 luni - 1 an) - ex. ridurile fine periorale, ridurile fruntii, etc.

Necesita anestezie locala, fara spitalizare si nu lasa cicatrici.

"Revizuirea" cicatricilor

Este un termen generic folosit pentru mai multe tipuri de probleme legate de o cicatrice inestetica: ingustare, "stergere", "ascundere", micsorare, etc.

Se poate realiza fie chirurgical, atunci cand este vorba de o cicatrice inestetica, hipertrofica sau atrofica, cu latime mare, fie combinat - chirurgical+injectii cu steroizi intracicatricial in mai multe sedinte, pentru cicatricile cheloide.

CHIRURGIA ESTETICA A SANILOR

Micsorarea (reductia) sanilor

In cazul sanilor voluminosi, hipertrofici care se asociaza si cu o ptoza mamara in grade variabile, exista un discomfort al pacientei nu neaprat estetic, ci si functional: dureri de spate, dificultati in viata cotidiana la efort fizic, dureri de umeri cu semnul specific al “bretelei”, datorat sutienului, dar si, aparitia unor boli de piele (alergii sau eczeme)din cauza frecarii si transpiratiei in santul submamar.

Reductia mamara este interventia chirurgicala estetica ce  poate rezolva toate aceste probleme.

Rezultatele sunt "spectaculoase", iar cicatricile postoperatorii au lungimi diferite, dupa tehnica utilizata, dar in majoritatea cazurilor devin practic imperceptibile.

Ridicarea sanilor (mastopexia)

 Ptoza mamara este intalnita foarte frecvent dupa sarcina, dupa variatii in greutate sau dupa imbatranirea cutaneo-glandulara. Aceasta interventie de chirugie plastica corecteaza aspectul de sani lasati, stafiditi.

Odata constituita, ptoza mamara nu poate fi ameliorata prin mijloace nechirurgicale. "Lucrarea" muschilor pectorali prin body-building nu are nici un efect asupra sanilor "lasati", deoarece in cazul acestora pielea este in exces si lipsita de elasticitate.

Reconstructia sanului postmastectomie (excizia chirurgicala a sanului tumoral)

Mameloane "invaginate"

"Ombilicarea" ireductibila a mameloanelor este, de fapt, o mica malformatie congenitala ce poate fi rezolvata relativ usor, eliminand problemele estetice, fara a ajuta insa la alaptare in eventualitatea unei sarcini ulterioare interventiei.

Este posibil, de asemenea, sa se opereze si mameloanele prea proeminente, prea "lungi", fara a exista vreun risc pentru sensibilitatea lor. Oricum este de retinut, ca daca un mamelon este normal si celalalt invaginat, nu se va putea atinge forma identica a celui normal prin aceasta operatie. Chiurgia estetica aduce o imbunatatire, o ameliorare, creeaza un aspect estetic, dar nu poate realiza perfectiunea.

CHIRURGIA SILUETEI ( REMODELARE )

Lipoaspiratie, liposculptura abdomen, coapse, fese, gambe, genunchi

Se adreseaza excesului de grasime localizat, insotit sau nu de modificari ale pielii ("piele de portocala", depresiuni, etc).

Abdominoplastie

Este o operatie de remodelare a abdomenului ce presupune eliminarea sortului de grasime si piele sau doar piele de la nivel abdominal. Se adreseaza in principal femeilor, fiind mult ma frecventa in cazul acestora in urma sarcinilor multiple, dar exista si destui barbati care apeleaza la o astfel de interventie.

Tehnica operatorie se adapteaza fiecarui caz in parte, in functie de aspectul initial al abdomenului, de talia, silueta pacientei, dar si, in mod similar, de dorinta acesteia.

Cicatricea finala variaza ca forma si lungime de la un caz la altul, dupa necesitati, dar este intotdeauna mascata sub linia chilotului.

Lipectomie cu lipoaspiratie

Implante Fesiere, de gamba

Sunt interventii estetice mai putin cunoscute la noi decat implantele mamare, dar numarul persoanelor ce solicita astfel de operatii este in continua crestere.

Implantele fesiere redau increderea femeilor care considerau ca au un "fund" plat; "bombarea" posteriorului este considerata un semn de frumusete corporala deosebita.

Implantele de gamba sau de molet sunt indicate in cazul "moletului neformat", redandu-i acestuia o forma mai frumoasa si mai estetica. Se mai pot folosi si in sechelele dupa poliomielita.

CHIRURGIA ESTETICA A ORGANELOR GENITALE

Plastia himenului (himenoplastie)

Labioplastie

Plastia labiilor mici ale vulvei se adreseaza femeilor la care aceste parti anatomice sunt prea mari, flasce sau in cazul carora produc disconfort la purtarea de pantaloni stramti/colanti/costum de baie sau in timpul actului sexual. Este o operatie estetica fara cicatrici vizibile si cu recuperare relative rapida.

Plastii ale vulvei si vaginului

Marirea penisului

Implant de penis (in caz de impotenta definitiva)

Chirurgia hipospadias, epispadias

Circumcizie, chirurgia fimozei

Implante testiculare

Reconstructii de penis

CHIRURGIA MAINII

Sechele dupa traumatisme, dupa arsuri sau dupa operatii

Malformatii

Reconstructii digitale

Maladia Dupuytren

ALTE OPERATII

Chirurgia tumorilor cutanate si subcutanate (benigne/maligne)

Chirurgia paraliziei faciale

Chirurgia limfedemului

Sechele dupa "despicatura de buza" sau "gura de lup"

Corectarea cicatricilor

Chirurgia Hemangioamelor

Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie
Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie

Dr. Cristian Nitescu

mobil +40 722.789.792


Va recomand sa urmariti si site-urile de mai jos:

DrNitescu.ro
Operatie estetica
Implanturi mamare
Lipoabsorbtie / Lipoaspiratie
Rinoplastie
Remodelare sani
Ridicare sani
Blog operatie estetica
Sanatatea TV