Implanturi Mamare

Ce tip de implant mamar ţi se potriveşte?

În ziua de azi, marirea sanilor cu implanturi siliconice este cea mai frecventă intervenţie dintre toate procedurile de chirurgie estetică întâlnită la femei. Pentru a avea o vindecare rapida fara complicatii si pentru a obtine rezultate cat mai bune, trebuie să fii informată despre tot ce presupune această intervenţie, de tipurile de implant si sa respecti indicatiile pre si postoperatorii date de medicul chirurg estetician. Trebuie sa tii cont ca medicul tău este cel care te poate sfătui şi consilia în alegerea celei mai bune variante (forma si volum) de implant mamar şi dacă această operaţie estetică se potriveşte cu nevoile tale.

Motivele pentru care o femeie apelează la implanturile mamare sunt diferite de la un caz la altul, dar intotdeauna trebuie ales tipul si volumul de implant potrivit pacientei si nu unul in conformitate cu un capriciu. Acesta este rolul medicului chirurg plastician, de a decide si a explica pacientei ce implant I se potriveste pentru a atinge scopul dorit de ea : unele femei îşi doresc implanturi mamare pentru a –si modifica forma sanilor, altele pentru a avea sânii mai mari sau un decolteu mai atrgator, altele pentru a recăpăta forma naturală a sânilor după evenimente (naşterea, alaptarea, traumatisme sau extirpare de tumori si chisturi), altele pentru reducerea asimetriei dintre cei 2 san.

Când te-ai decis asupra aceastei intervenţii, trebuie să iei în calcul şi faptul că implanturile mamare au o durată de viaţă limitată şi că în timp pot interveni anumite schimbări ale formei sanilor, datorate sarcinilor, alaptarii, modificarilor de greutate, astfel ca este posibil sa fie necesare si alte interventii cu trecerea anilor. În medie, durata de viaţă a unui implant variază între 10-15 de ani, în funcţie de tipul de implant mamar, tipul de operaţie, organismal pacientei sau accidentele survenite după operaţie.

Un alt subiect pe care vroiam să îl abordez este cel al mitului care susţine că implanturile afectează calitatea laptelui sau împiedică alăptatul în sine. Nu există dovezi medicale care să susţină aceasta afirmatie.

Un alt mit este acela care susţine că femeile care au implanturi mamare sunt predispuse mai mult la cancerul de sân. Din nou, nu există dovezi ştiinţifice care să susţină această teorie. Femeile care au decis să îşi facă o operaţie estetică cu implanturi mamare sunt supuse la acelaşi risc de a dezvolta cancer de sân precum femeile care nu au implanturi. Însă, cu sau fără implant mamar, este recomandat să vă verificaţi constant sânii (autoexaminare palpatorie) şi să efectuaţi controale specializate periodice de identificare a formaţiunilor canceroase.

Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie
Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie Dr. Cristian Nitescu - expert chirurgie estetica - rinoplastie - implant silicon - liposuctie - lipoaspiratie

Dr. Cristian Nitescu

mobil +40 722.789.792


Va recomand sa urmariti si site-urile de mai jos:

DrNitescu.ro
Operatie estetica
Implanturi mamare
Lipoabsorbtie / Lipoaspiratie
Rinoplastie
Remodelare sani
Ridicare sani
Blog operatie estetica
Sanatatea TV